Verzekerd van een beter bod dankzij Bieden met Zekerheid

In de overspannen huizenmarkt zien steeds meer huizenkopers zich genoodzaakt een bod uit te brengen zonder een voorbehoud van financiering. Dat is echter niet zonder risico. Wil jij een bod plaatsen zonder financieringsvoorbehoud, maar daarbij geen financieel risico lopen? Dan is Bieden met Zekerheid misschien wel iets voor jou!

Wat is Bieden met Zekerheid?

Bieden met Zekerheid is een unieke verzekering van verzekeraar Woongarant. Hiermee verzeker je het bedrag van 10% van de aankoopprijs dat je aan de verkoper moet betalen, mocht je de hypotheek onverhoopt niet rond krijgen. Zo kun je dus zonder financieel risico een bod doen zonder voorbehoud van financiering en zo meer kans maken op jouw droomhuis.

De Bieden met Zekerheid verzekering is exclusief af te sluiten via een hypotheekadviseur van De Hypotheker.

Bieden zonder voorbehoud van financiering

In de huidige woningmarkt is overbieden eerder regel dan uitzondering. Dit zorgt ervoor dat jij als huizenkoper vaak in een lastige positie zit. Om kans te maken op een woning wordt er daarnaast steeds vaker een bod zonder financieringsvoorbehoud uitgebracht. Het risico daarvan is dat als je de financiering van je droomhuis onverhoopt niet rond krijgt, je wel de waarborgsom moet betalen. De waarborgsom bedraagt 10% van de aankoopprijs, oftewel tienduizenden euro's. 

De Hypotheker adviseert daarom om bij het bieden op een woning altijd een financieringsvoorbehoud op te nemen. Als je toch van plan bent om een bod uit te brengen zonder financieringsvoorbehoud, raden we je aan om om eerst een (vrijblijvende) afspraak te maken bij De Hypotheker voor een uitvoerige inventarisatie van jouw financiële situatie. Wil je daarna toch bieden zonder financieringsvoorbehoud? Dan is Bieden met Zekerheid misschien iets voor jou.

Maak vrijblijvende afspraak arrow_forward


Hoe werkt Bieden met Zekerheid?

  • Aan de hand van een uitgebreide inventarisatie van jouw gegevens beoordeelt je hypotheekadviseur je huidige financiële situatie. Samen gaan jullie in gesprek over welk bedrag jij maandelijks wilt en kunt betalen voor een woning. Daarnaast beoordeelt je adviseur of de Bieden met Zekerheid verzekering bij jouw situatie past.
  • Vervolgens maakt de adviseur een oriënterende hypotheekberekening zodat Woongarant kan bepalen wat jouw biedingsruimte is.
  • Naast deze oriënterende berekening is ook een online taxatie nodig zodra je je droomhuis gevonden hebt. Deze taxatie wordt aangevraagd via Woongarant.
  • Op basis van deze gegevens ontvang je van Woongarant een certificaat waarmee je een beter bod kunt uitbrengen op je droomwoning. Deze zet je in als je zonder financieringsvoorbehoud wilt bieden.
  • Mocht je bod geaccepteerd worden, maar je hypotheek uiteindelijk niet rond komen, dan vordert Woongarant de waarborgsom niet terug. Door een Bieden met Zekerheid verzekering af te sluiten, is jouw financiële risico dus afgedekt.


 

Vraag & antwoord

Wat kost de Bieden met Zekerheid verzekering?

open-item
Voor deze verzekering betaal je eenmalig een bedrag van € 850. Dit bedrag wordt verrekend bij de notaris. Daarnaast betaal je € 25 voor een online taxatie van de woning.

Hoe vaak mag ik een bod doen met deze verzekering?

open-item
Je mag uiterlijk vijf keer een bod doen op een woning. Bij iedere nieuwe woning ontvang je een nieuw Bieden met Zekerheid certificaat en wordt er € 25 aan taxatiekosten gerekend.

Hoe kan ik deze verzekering afsluiten?

open-item
Bieden met Zekerheid is een unieke verzekering die je alleen via De Hypotheker kunt afsluiten. Vraag ernaar bij een vestiging bij jou in de buurt.