Verzekerd van een beter bod dankzij Bieden met Zekerheid

In de overspannen huizenmarkt zien steeds meer huizenkopers zich genoodzaakt een bod uit te brengen zonder een voorbehoud van financiering. Dat is echter niet zonder risico. Wil jij een bod plaatsen zonder financieringsvoorbehoud, maar daarbij geen financieel risico lopen? Dan is Bieden met Zekerheid misschien wel iets voor jou!

Bieden Met Zekerheid

Wat is Bieden met Zekerheid?

Bieden met Zekerheid is een verzekering van verzekeraar Woongarant. Hiermee verzeker je het bedrag van 10% van de aankoopprijs dat je aan de verkoper moet betalen, mocht je de hypotheek onverhoopt niet rond krijgen. Zo kun je dus zonder financieel risico een bod doen zonder voorbehoud van financiering en zo meer kans maken op jouw droomhuis.

Je hypotheekadviseur helpt je graag bij het afsluiten van de  Bieden met Zekerheid verzekering.

Bieden zonder voorbehoud van financiering

In de huidige woningmarkt is overbieden eerder regel dan uitzondering. Dit zorgt ervoor dat jij als huizenkoper vaak in een lastige positie zit. Om kans te maken op een woning wordt er daarnaast steeds vaker een bod zonder financieringsvoorbehoud uitgebracht. Het risico daarvan is dat als je de financiering van je droomhuis onverhoopt niet rond krijgt, je wel de waarborgsom moet betalen. De waarborgsom bedraagt 10% van de aankoopprijs, oftewel tienduizenden euro's. 

De Hypotheker adviseert daarom om bij het bieden op een woning altijd een financieringsvoorbehoud op te nemen. Als je toch van plan bent om een bod uit te brengen zonder financieringsvoorbehoud, raden we je aan om om eerst een (vrijblijvende) afspraak te maken bij De Hypotheker voor een uitvoerige inventarisatie van jouw financiële situatie. Wil je daarna toch bieden zonder financieringsvoorbehoud? Dan is Bieden met Zekerheid misschien iets voor jou.

Maak een vrijblijvende afspraak

Hoe werkt Bieden met Zekerheid?

  • Aan de hand van een uitgebreide inventarisatie van jouw gegevens beoordeelt je hypotheekadviseur je huidige financiële situatie. Samen gaan jullie in gesprek over welk bedrag jij maandelijks wilt en kunt betalen voor een woning. Daarnaast beoordeelt je adviseur of de Bieden met Zekerheid verzekering bij jouw situatie past.
  • Vervolgens maakt de adviseur een oriënterende hypotheekberekening zodat Woongarant kan bepalen wat jouw biedingsruimte is.
  • Naast deze oriënterende berekening is ook een ook een waardebepaling van de woning nodig zodra je je droomhuis gevonden hebt. Deze waardebepaling kun je samen met je adviseur aanvragen en bij Woongarant indienen.
  • Op basis van deze gegevens ontvang je van Woongarant een certificaat waarmee je een beter bod kunt uitbrengen op je droomwoning. Deze zet je in als je zonder financieringsvoorbehoud wilt bieden.
  • Mocht je bod geaccepteerd worden, maar je hypotheek uiteindelijk niet rond komen, dan vordert Woongarant de waarborgsom niet terug. Door een Bieden met Zekerheid verzekering af te sluiten, is jouw financiële risico dus afgedekt.

 

Vraag & antwoord

Wat kost de Bieden met Zekerheid verzekering?

open-item

De premie voor deze verzekering bedraagt € 850. Je sluit de Bieden met Zekerheid verzekering altijd af in combinatie met een bankgarantie. Je betaalt naast de premie dus ook nog 1% van het garantiebedrag. Deze kosten worden verrekend bij de notaris.

Hoe kan ik deze verzekering afsluiten?

open-item

Bieden met Zekerheid is een unieke verzekering die je alleen via De Hypotheker kunt afsluiten. Vraag ernaar bij een vestiging bij jou in de buurt.