Kan ik dit huis kopen?

header-image
Eenvoudig checken of jij je droomhuis kunt betalen? Met onze handige rekentool weet je binnen een minuut of de woning die je op het oog hebt ook betaalbaar is.
Hypotheekvormen
Er zijn een aantal verschillende hypotheekvormen. Je kunt kiezen uit een lineaire of een annuïteitenhypotheek. Bekijk welke hypotheekvorm het beste bij jou past.
Hypotheekvormen
Annuïteitenhypotheek
Een annuïteitenhypotheek is een hypotheek waarbij de maandelijkse som van rente plus aflossing gelijk blijft gedurende de gehele looptijd. In het begin van de looptijd betaal je vooral veel rente en naarmate de hypotheek vordert ga je meer aflossen.
Lineaire hypotheek
Een lineaire hypotheek is een hypotheek waarbij je gedurende de looptijd elke maand hetzelfde bedrag aflost. De rente die je betaalt wordt steeds lager, waardoor je maandlasten afnemen.
Wil je meer dan alleen je maximale hypotheek berekenen?

Nu je weet wat je maximale hypotheek is, wil je misschien meer weten. De Hypotheker biedt je een aantal handige overzichten om je goed voor te bereiden op het afsluiten van een hypotheek.

Meer lezen

Wat is de actuele hypotheekrente?

open-item
De hypotheekrente ligt op dit moment historisch laag. Wij geven je het meest actuele renteoverzicht van ruim 40 hypotheekaanbieders.

De hypotheekrenteverwachting in 2021

open-item
Benieuwd naar de renteontwikkeling in 2021? Onze drie rente-experts van ABN AMRO, ING en Obvion delen om de week hun verwachtingen over de korte en lange hypotheekrente.

De hypotheekregels in 2021

open-item
In 2021 kun je maximaal 100 procent van de woningwaarde lenen. Dit betekent dat je de bijkomende kosten, de kosten koper, van eigen geld moet betalen. Ga je voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie, dan kan dat in 2021 tot een woningwaarde van € 325.000.

Een annuïtaire of lineaire hypotheek?

open-item
Met onze rekentool kun je zowel een annuïteitenhypotheek berekenen als een lineaire hypotheek berekenen. Wat het verschil is tussen deze hypotheekvormen, leggen we je graag uit.

Wat doen onze hypotheekadviseurs?

open-item
Ben je klaar voor een gesprek met een hypotheekadviseur? Lees wat onze adviseurs voor je kunnen betekenen en maak direct een afspraak.
Jouw hypotheek, op jouw manier
Kun jij je droomhuis betalen? Bepaal zelf hoe je jouw hypotheek regelt.
Zelf online regelen
Richtprijs 1.495,-
Deskundig onafhankelijk hypotheekadvies
Binnen 1 werkdag teruggebeld
Regel je hypotheek online waar en wanneer je zelf wilt
Één face-to-face gesprek
Op te schalen naar volledige ontzorging
Samen met een adviseur
Richtprijs 2.495,-
Deskundig onafhankelijk hypotheekadvies
Binnen 1 werkdag teruggebeld
Je bepaalt zelf in welke mate je gebruik maakt van onze online tools
Meerdere face-to-face-gesprekken
Op te schalen naar volledige ontzorging
Veelgestelde vragen over een huis kopen
Als je eenmaal weet dat je je droomhuis kunt kopen, begint het pas. Onze klanten stellen vaak deze vragen aan ons.
Wat betekent kosten koper?
open-item
Kosten koper, afgekort k.k., zijn de kosten die gemaakt moeten worden om eigenaar van een woning te worden. Onder de kosten koper vallen de overdrachtsbelasting en notariskosten voor de hypotheekakte.
Wat is overwaarde?
open-item
Je hebt overwaarde als de verkoop- of executiewaarde van je huis hoger is dan de resterende schuld van de hypotheek.
Wat is een annuïteitenhypotheek?
open-item
Een annuïteitenhypotheek is een hypotheek waarbij de maandelijkse som van rente plus aflossing gelijk blijft gedurende de gehele looptijd. Op de einddatum is de gehele hypotheek afgelost.