17-10-2018

De voordelen van een klushuis

Door de stijgende prijzen op de woningmarkt past een woning die al helemaal ‘af’ is misschien niet in het budget van de gemiddelde woningkoper. Klushuizen zijn dan dé uitkomst. Het is zonde om een woning met een “vlekje” zomaar links te laten liggen, er zitten namelijk meerdere voordelen aan het kopen van een kluswoning. De Hypotheker zet de voordelen voor je op een rij.

Meer ruimte om te onderhandelen

Bij de perfecte woning zijn vaak veel gegadigden, wat het lastig maakt om te onderhandelen over de prijs. Sterker nog: in de huidige woningmarkt moet je vaak juist overbieden. Een kluswoning met bijvoorbeeld achterstallig onderhoud op de houten kozijnen, biedt juist kansen om te onderhandelen. Daarnaast zijn deze kluswoningen vaak ook nog eens een stuk goedkoper dan recent opgeknapte woningen. Ideaal dus, wanneer je van klussen houdt en minder geld te besteden hebt.

Je kan je woning helemaal ‘eigen’ maken

Het voordeel van een kluswoning is dat je de woning helemaal kunt maken hoe jullie willen. Als je toch bezig bent met klussen, kun je gelijk ook een muurtje doorbreken of de badkamer wat verruimen. Zo maak je de woning helemaal naar jullie zin, en hoef je op een later moment niet meer te klussen.

Je mag in sommige gevallen meer lenen

Ga je voor verduurzaming van de kluswoning? Dan mag je bij sommige hypotheekverstrekkers meer lenen. Dit kan zelfs oplopen tot 106% van de taxatiewaarde. Hier zitten natuurlijk wel voorwaarden aan vast. Onze hypotheekadviseurs kunnen je hier alles over vertellen. Lees onze 5 stappen naar een duurzame woning voor meer informatie. 

Je verhoogt de waarde van de woning

Sommige delen van de woning wil je aanpakken omdat het niet in de smaak valt. Een nieuwe keuken levert later misschien niet meteen meer waarde op. Er zijn echter ook aanpassingen aan de woning die leiden tot een verhoogde woningwaarde. Denk hierbij aan het verbeteren van de isolatie, achterstallig onderhoud aanpassen en meer ruimte creëren. Zo levert je kluswerk later ook nog eens wat extra’s op!

Weten wat de mogelijkheden zijn in jouw persoonlijke situatie? Maak een vrijblijvende afspraak bij één van onze vestigingen.