Ben jij aflossingsblij?

Meer dan een miljoen Nederlanders hebben een (gedeeltelijk of volledig) aflossingsvrije hypotheek. Het is belangrijk om met enige regelmaat even stil te staan bij deze keuze. Voldoet de hypotheek nog aan je wensen? En in hoeverre is je hypotheek toekomstbestendig? Ben jij nog aflossingsblij?

Tussen 1995 en 2012 zijn heel veel aflossingsvrije hypotheken gesloten. Bij een aflossingsvrije hypotheek ben je gedurende de looptijd niet verplicht om af te lossen. Je betaalt dan alleen rente over de hypotheekschuld. Aan het eind van de looptijd moet je echter de hele hypotheekschuld aflossen.

Niet iedereen weet hoe het precies zit met zijn of haar aflossingsvrije hypotheek. Speciaal voor deze mensen hebben wij een hypotheekcheck ontwikkeld. Zo heb je binnen één minuut inzicht in jouw persoonlijke situatie en de mogelijkheden.

Doe de check arrow_forward

 

Het financiële plaatje en de toekomst

Er komt een moment dat de looptijd van je aflossingsvrije hypotheek afloopt, doorgaans na 30 jaar. Je hypotheek moet dan in één keer worden afgelost. Afhankelijk van je situatie zijn er op dat moment diverse mogelijkheden, zoals:

  • Extra terugbetalen. Je hebt eigen vermogen opgebouwd en je lost hiermee de hypotheekschuld af.
  • Nieuwe hypotheek. Je sluit een nieuwe hypotheek af waarmee je de oude hypotheek aflost.
  • Verhuizen. Het kan zijn dat je persoonlijke situatie is veranderd: de kinderen zijn bijvoorbeeld het huis uit en je wilt kleiner gaan wonen. Je verkoopt je huis en lost met de opbrengst de hypotheekschuld af. 

Er zijn dus diverse mogelijkheden om de hypotheekschuld aan het einde van de looptijd af te lossen. Het hangt echter van je persoonlijke financiële situatie af wat er mogelijk is en welke opties je geldverstrekker dan biedt. De Hypotheker helpt je graag met het in kaart brengen van jouw situatie en kan je van het juiste advies voorzien om jou weer helemaal aflossingsblij te maken. Met meer dan 175 vestigingen zit er altijd een winkel bij jou in de buurt.

Maak een afspraak arrow_forward