Ben jij aflossingsblij?

Vrouw in badkamer aflossingsblij

Meer dan een miljoen Nederlanders hebben een (gedeeltelijk of volledig) aflossingsvrije hypotheek. Het is belangrijk om met enige regelmaat even stil te staan bij deze keuze. Voldoet de hypotheek nog aan je wensen? En in hoeverre is je hypotheek toekomstbestendig? Ben jij nog aflossingsblij? De Hypotheker helpt je graag verder. 

Tussen 1995 en 2012 zijn heel veel aflossingsvrije hypotheken gesloten. Bij een aflossingsvrije hypotheek ben je gedurende de looptijd niet verplicht om af te lossen. Je betaalt dan alleen rente over de hypotheekschuld. Aan het eind van de looptijd moet je echter de hele hypotheekschuld aflossen.

Niet iedereen weet hoe het precies zit met zijn of haar aflossingsvrije hypotheek. Speciaal voor deze mensen hebben wij een hypotheekcheck ontwikkeld. Zo heb je binnen één minuut inzicht in jouw persoonlijke situatie en de mogelijkheden.

Doe de check 

 

 

Het financiële plaatje en de toekomst

Man op station aflossingsblij

Er komt een moment dat de looptijd van je aflossingsvrije hypotheek afloopt, doorgaans na 30 jaar. Je hypotheek moet dan in één keer worden afgelost. Afhankelijk van je situatie zijn er op dat moment diverse mogelijkheden, zoals:

Er zijn dus diverse mogelijkheden om de hypotheekschuld aan het einde van de looptijd af te lossen. Het hangt echter van je persoonlijke financiële situatie af wat er mogelijk is en welke opties je geldverstrekker dan biedt. De Hypotheker helpt je graag met het in kaart brengen van jouw situatie en kan je van het juiste advies voorzien om jou weer helemaal aflossingsblij te maken. Met meer dan 175 vestigingen zit er altijd een winkel bij jou in de buurt.

Maak een afspraak  

 

Deel dit artikel:
Linkedin