Ik wil mogelijk mijn woning of hypotheek aanpassen

"We wonen al een tijdje in dit huis. Past onze hypotheek nog wel bij onze situatie van nu en bij die van later?"

Bereken hier je maximale hypotheek

De Hypotheker vergelijkt meer dan 40 aanbieders op rente en voorwaarden

Zo weet je zeker dat je de hypotheek krijgt die passend is voor jouw situatie. Voor nu en in de toekomst.
ING
Nationale Nederlanden
BijBouwe
Aegon
Munt
Allianz
Robuust
Rabobank
ABN AMRO
Woonfonds
Argenta
ASR
Attens
BLG Wonen
Centraal Beheer
Florius
Hypotrust
IQWoon
Lloydsbank
Merius
Moneyou
NIBC
Obvion
Philips Pensioenfonds
Reaal Hypotheken
SKP HQ
Syntrus
Tellius
Venn
Vista
BNP Paribas

Wat is jouw woning waard?

Er zijn verschillende manieren om de waarde van een woning vast te stellen. Je kunt het huis laten taxeren door een makelaar. Dat levert het zuiverste beeld op, maar er zijn wel kosten aan verbonden. Het voordeel is wel dat je het taxatierapport later ook kunt gebruiken bij de aanvraag van een eventuele hypotheek.

Je kunt ook op een eenvoudige manier zelf de waarde van een woning berekenen met de Woningwaardemeter.Loopt je rentevaste periode af? Profiteer van deze tips

 • Zorg dat je hypotheek bij je woonwensen past
  Als je rentevaste periode van je hypotheek afloopt, is dit ook hét moment om je hypotheek eens door te lichten. De kans is groot dat je woonsituatie in de loop der tijd verandert. Misschien past een andere hypotheekvorm dan beter bij je wensen. Een hypotheek omzetten kost wel geld.

 • Kijk kritisch naar je nieuwe rentevoorstel
  Aan het einde van je rentevaste periode maak je nieuwe rente-afspraken met je hypotheekverstrekker. Ga niet zomaar akkoord met dit nieuwe voorstel. Onderzoek of het zin heeft om over te stappen naar een andere geldverstrekker. 

 • Boetevrij je hypotheek aanpassen
  Het einde van je rentevaste periode is een van de weinige momenten waarop je boetevrij je hypotheek kunt aanpassen. Maak hier gebruik van en vraag een adviseur van De Hypotheker hoe je de hypotheek weer optimaal laat aansluiten op je woonsituatie.

 • Weet wanneer je huidige rentevaste periode afloopt
  Wacht niet op het voorstel van je huidige geldverstrekker, maar houd ook zelf in de gaten wanneer je rentevaste periode afloopt. Oók bij andere hypotheekverstrekkers. Dan heb je nog voldoende tijd om onderzoek te doen naar een andere hypotheek. Misschien krijg je ergens anders wel een beter aanbod.

Dit vragen klanten ons vaak

 • Hoe kunnen we onze verbouwing het beste financieren?

  In de huidige woningmarkt kan het lastig zijn om een nieuwe woning te vinden die betaalbaar is en aan al je eisen voldoet. Wil je iets meer ruimte thuis, maar is verhuizen toch lastiger dan verwacht, dan ligt een verbouwing voor de hand.

  Lees meer arrow_forward
 • Hoe kan ik profiteren van de overwaarde op mijn woning?

  Door de stijgende prijzen op de huizenmarkt hebben veel Nederlanders overwaarde op hun koopwoning. Je hebt overwaarde als de verkoopwaarde van je huis hoger is dan de resterende schuld van de hypotheek. Hoe kun je deze overwaarde het beste benutten?

  Lees meer arrow_forward
 • Kan ik mijn maandlasten verlagen door mijn hypotheek over te sluiten?

  Je hypotheek oversluiten betekent dat je jouw huidige hypotheek aflost en een nieuwe hypotheek afsluit, bij je huidige bank of een andere geldverstrekker. Nu de rentes historisch laag zijn, is dit voor jou wellicht hét moment om je hypotheek over te sluiten en je maandlasten te verlagen.

  Lees meer arrow_forward


Je hypotheek up-to-date houden? Dit kun je zelf doen

 • Weet wanneer je rentevaste periode afloopt
 • Informeer tijdig naar de rentestanden
 • Breng je woonwensen in kaart, nu en voor later
 • Bedenk hoeveel je maandlasten mogen stijgen als je je hypotheek aan wilt passen