Ik wil mijn woning/hypotheek aanpassen

Wat zijn je woonwensen voor nu en straks?

Je woont al jaren met plezier in je koophuis. Je hebt ooit goede voorwaarden afgesproken voor je hypotheek. Maar net als je huis, heeft ook je hypotheek onderhoud nodig. Ook kunnen je woonwensen in de loop der tijd veranderen. Misschien wil je extra aflossen op je hypotheek of je huidige hypotheek oversluiten. Of wellicht heb je plannen om je woning te verbouwen of wil je meer inzicht in je financiële situatie. De Hypotheker laat je hypotheek met je meebewegen.

  • We houden rekening met je huidige woonsituatie en je woonwensen voor de toekomst
  • We weten alles van de meest recente wet- en regelgeving en adviseren je over de invloed van (on)verwachte gebeurtenissen op je hypotheek
  • We zorgen ervoor dat je altijd de meest voordelige hypotheek hebt

Wat is jouw woning waard?

Woningwaardemeter

Er zijn verschillende manieren om de waarde van een woning vast te stellen. Je kunt het huis laten taxeren door een makelaar. Dat levert het zuiverste beeld op, maar er zijn wel kosten aan verbonden. Het voordeel is wel dat je het taxatierapport later ook kunt gebruiken bij de aanvraag van een eventuele hypotheek.

Je kunt ook op een eenvoudige manier zelf de waarde van een woning berekenen met de Woningwaardemeter.


Loopt je rentevaste periode af?

Zorg dat je hypotheek bij je woonwensen past
Als je rentevaste periode van je hypotheek afloopt, is dit ook hét moment om je hypotheek eens door te lichten. De kans is groot dat je woonsituatie in de loop der tijd verandert. Misschien past een andere hypotheekvorm dan beter bij je wensen. Een hypotheek omzetten kost wel geld.

Kijk kritisch naar je nieuwe rentevoorstel
Aan het einde van je rentevast periode maak je nieuwe rente-afspraken met je hypotheekverstrekker. Ga niet zomaar akkoord met dit nieuwe voorstel. Onderzoek of het zin heeft om over te stappen naar een andere geldverstrekker. 

Profiteer van deze tips

Boetevrij je hypotheek aanpassen
Het einde van je rentevast periode is een van de weinige momenten waarop je boetevrij je hypotheek kunt aanpassen. Maak hier gebruik van en vraag een adviseur van De Hypotheker hoe je de hypotheek weer optimaal laat aansluiten op je woonsituatie.

Weet wanneer je huidige rentevaste periode afloopt
Wacht niet op het voorstel van je huidige geldverstrekker, maar houd ook zelf in de gaten wanneer je rentevaste periode afloopt. Oók bij andere hypotheekverstrekkers. Dan heb je nog voldoende tijd om onderzoek te doen naar een andere hypotheek. Misschien krijg je ergens anders wel een beter aanbod.


Je hypotheek up-to-date houden?
Dit kun je zelf doen

Wat Kan Je Zelf Doen Bij Eigen Woning

Infographic Ik heb een woning en...

Infogr Huizenbezitters (1)

Actualiteit en huizenbezitters

Wat speelt er op de woningmarkt?

Wij houden het nieuws over wonen, hypotheken en andere financiële onderwerpen scherp voor je in de gaten. In begrijpelijke taal vertellen we je wat er speelt op financieel gebied. En verandert de regelgeving, dan leggen we je uit wat dit voor jou als huizenkoper of -bezitter betekent.