Ik wil mijn woning/hypotheek aanpassen

Wat zijn je woonwensen voor nu en straks?

We Hebben Een Woning En

Je woont al jaren met plezier in je koophuis. Je hebt ooit goede voorwaarden afgesproken voor je hypotheek. Maar net als je huis, heeft ook je hypotheek onderhoud nodig. Je woonwensen kunnen veranderen, net als wetten en regels. Bovendien wil je blijven profiteren van alle financiële en fiscale mogelijkheden. Misschien is het slim om je hypotheek over te sluiten?

  • We evalueren je hypotheek tussentijds en stemmen deze af op je huidige woonwensen. Daarnaast kijken we naar wat je later wilt.

Wat is jouw woning waard?

Woningwaardemeter

Er zijn verschillende manieren om de waarde van een woning vast te stellen. Je kunt het huis laten taxeren door een makelaar. Dat levert het zuiverste beeld op, maar er zijn wel kosten aan verbonden. Het voordeel is wel dat je het taxatierapport later ook kunt gebruiken bij de aanvraag van een eventuele hypotheek.

Je kunt ook op een eenvoudige manier zelf de waarde van een woning berekenen met de Woningwaardemeter.

Infographic Ik heb een woning en...

Infogr Huizenbezitters (1)

Waar je op moet letten

Juridische en financiële aandachtspunten

Ik wil weten hoe ik ervoor sta

De onrustige situatie in de woningmarkt roept veel vragen op. Wat is je huis nog waard, en wijzigt je situatie door de nieuwe hypotheekregels? We laten zien hoe je situatie nu is en leggen uit wat de nieuwe maatregelen voor jou betekenen.

Ik wil lagere maandlasten

Bij (dreigende) werkloosheid wil je mogelijk de maandlasten van je hypotheek tijdelijk verlagen. Dit kan op meerdere manieren. Een adviseur van De Hypotheker vertelt je wat je kunt doen om lagere maandlasten te krijgen.

Ik wil mijn hypotheekschuld verlagen

Als je je hypotheekschuld verlaagt, maakt dat je flexibeler op de woningmarkt. Je kunt je hypotheekschuld verlagen door extra af te lossen op je lopende hypotheek. Of door van hypotheekvorm te veranderen. Een van onze adviseurs vertelt je graag wat in jouw situatie het beste is.

Ik wil de hypotheek omzetten of oversluiten

Soms is het voordelig om je hypotheek om te zetten of over te sluiten. Je sluit dan een nieuwe hypotheek af, waarmee je de oude hypotheek eigenlijk aflost. Een adviseur van De Hypotheker rekent voor je uit of oversluiten of omzetten je voordeel oplevert.


Je hypotheek up-to-date houden?
Dit kun je zelf doen

Wat Kan Je Zelf Doen Bij Eigen Woning

Actualiteit en huizenbezitters

Wat speelt er op de woningmarkt?

Wij houden het nieuws over wonen, hypotheken en andere financiële onderwerpen scherp voor je in de gaten. In begrijpelijke taal vertellen we je wat er speelt op financieel gebied. En verandert de regelgeving, dan leggen we je uit wat dit voor jou als huizenkoper of -bezitter betekent.