Je huidige woning of hypotheek aanpassen

Je woont al jaren met plezier in je koophuis en wilt daar niet weg. Toch kan het handig zijn om nog eens goed naar je hypotheek te kijken. Want net als je huis, heeft ook je hypotheek onderhoud nodig om passend te blijven.

Hypotheek oversluiten?

 • Overzicht van de kosten en besparingen
 • Bereken je terugverdientijd
 • Inzicht in slechts enkele minuten
Geschatte huidige marktwaarde woning
Berekenen
Hypotheker8212
 • Ruim 35 jaar ervaring

  Al sinds 1985 zijn wij de onbetwiste marktleider op het gebied van onafhankelijk hypotheekadvies. Voor het beste advies kun je terecht bij onze ervaren en erkende hypotheekadviseurs.

 • Altijd bij je in de buurt

  Met meer dan 180 vestigingen zitten we altijd bij je in de buurt. Advies nodig over jouw hypotheek? Loop eens binnen of maak een vrijblijvende afspraak bij één van onze vestigingen.

 • Alles onder 1 dak

  Bij De Hypotheker kun je niet alleen terecht voor hypotheekadvies, ook voor ander financieel advies over bijvoorbeeld verzekeringen ben je bij ons aan het juiste adres.

Als je een koopwoning hebt

Als je al een tijdje een woning hebt, dan komt het vaak voor dat je iets wil aanpassen aan je huis of aan de hypotheek. Misschien wil je extra aflossen of een verbouwing of verduurzaming financieren. Onze adviseurs helpen je graag op weg.

Extra aflossen op je hypotheek

Misschien heb je spaargeld over of heb je een erfenis ontvangen. Dan kun je overwegen om dit geld te gebruiken om extra af te lossen op je hypotheek. Je hypotheekschuld wordt dan lager. Het kan wel zo zijn dat je dan boeterente moet betalen.

Lees meer over extra aflossen

Je huis verbouwen

Een verbouwing kun je op verschillende manieren financieren. Je kunt je spaargeld gebruiken, een (extra) hypotheek nemen of een doorlopend krediet afsluiten. Onze adviseurs nemen graag de mogelijkheden met je door.

Lees meer over verbouwen

Je huis verduurzamen

Je huis verduurzamen is goed voor het milieu, maar zorgt vaak ook voor een kostenbesparing. Wij vertellen je graag over de verschillende mogelijkheden, de kosten en de terugverdientijd.

Lees meer over verduurzamen

Je huidige hypotheek: meer informatie

25 Huizenprijzen Prijskaartje

Woningwaardemeter

Wat is jouw woning nu waard?

Berekenen
09 Checklist Stappenplan@4X

Is jouw hypotheek nog up-to-date?

We checken of jouw hypotheek nog bij je past!

Lees meer
13 Infograpics@4X

Einde rentevaste periode

Wat als je rentevaste periode binnenkort afloopt?

Lees meer
Dit vragen klanten ons vaak

Veelgestelde vragen van huizenbezitters

Hoe kan ik profiteren van de overwaarde op mijn woning?

open-item

Door de stijgende huizenprijzen hebben veel Nederlandse huizenbezitters overwaarde op hun huidige woning. Je overwaarde benutten zonder je woning te verkopen kan op verschillende manieren. Wij zetten voor je op een rijtje.

Kan ik mijn maandlasten verlagen door mijn hypotheek over te sluiten?

open-item

Je hypotheek oversluiten betekent dat je jouw huidige hypotheek aflost en een nieuwe hypotheek afsluit, bij je huidige bank of een andere geldverstrekker. Als de huidige hypotheekrente lager is dan de rente op jouw hypotheek, is dit voor jou wellicht hét moment om je hypotheek over te sluiten en je maandlasten te verlagen.

Wat klanten van ons vinden

Bij een hypotheek afsluiten of oversluiten komt veel kijken. Goed en betrouwbaar hypotheekadvies is daarom belangrijk. Deze klanten delen graag hun ervaring met De Hypotheker.