Begrippenlijst

In de begrippenlijst vind je uitleg over moeilijke begrippen rondom hypotheken en andere financiële onderwerpen.

Als ik een hypotheek afsluit, kan ik dan mijn huidige persoonlijke lening daarmee aflossen?

Het meefinancieren van een lopend krediet is bijna niet meer mogelijk. Dat heeft te maken met het overheidsbeleid dat er op is gericht om overkreditering zoveel mogelijk te beperken. Hierdoor ben je, zeker als starter, verplicht om bij de aankoop van een woning een deel van de koopsom uit eigen middelen (bijvoorbeeld spaargeld) te betalen. Extra ruimte om een lopend krediet op te nemen in de hypotheek is er dus vaak niet.

Heb je al een woning met overwaarde, dan kan het interessant zijn om een lopend krediet om te zetten in een hypotheek. Over het algemeen is de hypotheekrente lager dan de rente over een krediet. Let op: heb je een krediet afgesloten voor consumptieve doeleinden (Box 3) dan is de rente niet aftrekbaar. Heb je het krediet afgesloten voor een verbouwing (Box 1) dan is de rente in principe wel aftrekbaar.

Als je overweegt een lopend krediet om te zetten in een hypotheek dan is het raadzaam om eerst alle mogelijkheden en consequenties door te nemen met de adviseur van De Hypotheker.

Maak vandaag nog een afspraak.

 

Op jezelf in je eerste eigen huis, de grootste aankoop van je leven.

De Hypotheker regelt alles rond het kopen van je eerste huis en zoekt voor jou de beste deal.

Maak een afspraak of stel je vraag aan één van onze specialisten.

Maak een afspraak