Actueel Nieuws

Hypotheekrentes verbreken alle laagterecords

hypotheker logo met tekst redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update: 26-2-2021
In de eerste twee maanden van het jaar hebben vrijwel alle hypotheekverstrekkers hun hypotheekrentes verlaagd. Hierdoor heeft de gemiddelde hypotheekrente opnieuw een historisch laag niveau bereikt.

De grootste daling is zichtbaar bij de 30-jaarsrente met NHG. Deze is nu gemiddeld 1,67 procent, dit was in maart vorig jaar nog 1,85 procent. De gemiddelde 20-jaarsrente met NHG daalde naar 1,35 procent en de gemiddelde 10-jaarsrente met NHG naar 1,06 procent.


Rente blijft voorlopig laag

In januari en februari 2021 is de rente meer dan 150 keer verlaagd, soms zelfs meerdere keren per verstrekker. De rentestanden zullen voorlopig laag blijven, voorspellen onze rente-experts. Het positieve sentiment onder beleggers neemt toe en er wordt voorgesorteerd op economisch herstel.  


Hoeveel jaar je rente vast zetten?

Nu de hypotheekrentes zo laag zijn, kiezen steeds meer mensen voor een lange rentevaste periode, zoals te zien is op onderstaande afbeelding. Hoeveel geld kun je eigenlijk besparen door je hypotheek lang vast te zetten? Of is het juist verstandiger om te kiezen voor een kortere rentevaste periode? Wij leggen het uit aan de hand van een aantal rekenvoorbeelden
Naar persbericht arrow_forward