Startershypotheek

Ga jij je eerste huis kopen? Dan is het goed om meer te weten over een startershypotheek. Een startershypotheek is een hypotheekvorm voor mensen die voor het eerst een eigen huis kopen. Uit welke vormen kun je kiezen? Wat is de beste startershypotheek? Wat is jouw maximale startershypotheek? We geven je onderstaand antwoord.

Welke hypotheekvorm kies jij?

Als starter kun je kiezen uit twee hypotheekvormen: de annuïteitenhypotheek of de lineaire hypotheek.

Een annuïteitenhypotheek is een hypotheek waarbij de maandelijkse som van rente plus aflossing gelijk blijft gedurende de gehele looptijd. Op de einddatum is de gehele hypotheek afgelost.

Een lineaire hypotheek is een hypotheek waarbij je gedurende de looptijd elke maand hetzelfde bedrag aflost. Je lost je lineaire hypotheek dus gelijkmatig af. Het bedrag dat je aflost, hangt af van de hoogte van de hoofdsom en de looptijd van de hypotheek.

Als je een van deze hypotheekvormen kiest, dan geniet je het voordeel van hypotheekrenteaftrek. Je kunt dan de hypotheekrente aftrekken van je inkomstenbelasting. Onze hypotheekadviseurs vertellen je graag meer over de hypotheekvormen, je startershypotheek mogelijkheden en de startershypotheek voorwaarden.

Je maximale startershypotheek online berekenen

Hoeveel startershypotheek kan ik krijgen? Je startershypotheek online berekenen kan heel eenvoudig met onze handige tool. Bereken zelf jouw startershypotheek. Voor een exacte berekening, kun je altijd bij ons langskomen. Het eerste gesprek is kosteloos.

Starterslening en startershypotheek, wat is het verschil?

Een startershypotheek is niet hetzelfde als een Starterslening. De Starterslening is een aanvullende lening op je reguliere hypotheek voor de aankoop van je eerste koophuis. Het is een extra lening naast je normale hypotheek. Met de Starterslening kan je het verschil overbruggen tussen de prijs van het huis en je maximale startershypotheek. Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten is verantwoordelijk voor deze Startersleningen en gemeentes geven deze lening uit onder voorwaarden.

Lees meer over de Starterslening.

Startershypotheek vergelijken

De Hypotheker helpt je bij het kiezen van de beste startershypotheek passend bij jouw financiële situatie. Zo vergelijken we alle geldverstrekkers van startershypotheken voor je, ook je eigen bank. We vergelijken net zo lang tot we de optimale startershypotheek voor je hebben gevonden, tegen de scherpste prijs.