De Hypotheker Dronten

De Hypotheker Dronten is hét adres waar je terecht kan voor hypotheekadvies en voor andere financiële zaken. We brengen je huidige financiële situatie in kaart en zetten je mogelijkheden op een rijtje.

Bel mij voor een afspraak

Openingstijden

Maandag -
Dinsdag -
Woensdag -
Donderdag -
Vrijdag -
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten
hypotheekadviseur voor hypotheken bij De Hypotheker Dronten

Bezoek & contact

De Helling 228
8251 GH Dronten

Alles onder één dak: een shop-in-shop

Je wilt hypotheekadvies, maar je hebt ook vragen voor een makelaar. En misschien heb je een notaris nodig. Bij de shop-in-shop van De Hypotheker, combineer je al deze afspraken op één locatie. Nog meer gemak en een extra service!

Een combinatieafspraak?

Maak je een afspraak, geef dan aan of je naast hypotheekadvies ook een afspraak wilt bij de makelaar en/of de notaris. 

Afspraak maken

Woonboulevard

Execution only of toch liever meer advies?

De woningmarkt is in grote delen van Nederland weer flink aangetrokken. Dat is ook te merken aan het aantal nieuwe aanbieders dat op de markt verschenen. Veel nieuwe partijen bieden ‘execution only’ hypotheken aan. Wij hebben de voor- en nadelen ten opzichte van een onafhankelijke adviseur op een rij gezet.

De kosten
De kosten voor een execution only hypotheek zijn een stuk lager dan het gemiddelde tarief voor advies en bemiddeling via een onafhankelijke hypotheekadviseur. Dit kan je tot €2.000,- schelen. Execution only is voordeliger omdat je zelf uitkiest welke hypotheek het beste bij je past en alle documenten verzamelt die de geldverstrekker nodig heeft. Er is geen adviseur die je hierbij helpt.
Echter, als je het adviesbedrag verdeelt over de totale looptijd van de hypotheek, dan komt het neer op zo’n € 2,- tot € 3,- netto extra per maand. Een overzienbaar bedrag dus.

Het aanbod
Execution only partijen hebben vaak een beperkt hypotheekaanbod, terwijl een onafhankelijke adviseur bijna alle aanbieders op de plank heeft. Hierdoor kan een adviseur scherpere rentes en premies bieden. Zo kun je kiezen voor een hypotheek met lagere maandlasten, zeker als je de rente lang vastzet.

Complexe situaties
Execution only kan een goede optie zijn als in een ‘simpele’ situatie zit (vast dienstverband, veel eigen geld, geen (studie) schuld etc. Maar als je situatie er iets anders uitziet, is het vaak prettiger als er een adviseur met je meekijkt. Bijvoorbeeld als je zzp’er bent, niet zoveel hebt gespaard, het oude huis nog moet verkopen, in het verleden al een hypotheek hebt gehad of als jullie uit elkaar gaan. De adviseur zoekt een oplossing en een hypotheek die goed bij jou en je situatie past. Daarnaast kijkt de adviseur ook naar de ‘onzichtbare voorwaarden’, zoals de optimale offerteduur zonder overbodige verlengingskosten en een goede verhuisregeling.

Behoefte aan advies
Uit recent onderzoek van de ING blijkt dat starters op de woningmarkt veel behoefte hebben aan ondersteuning bij het zoeken en kopen van een huis. Vaak wordt dit proces als stressvol ervaren, omdat je vooraf meestal niet goed kan inschatten wat er op je af komt. Het marktaandeel van de execution only hypotheken is dan ook niet zo groot. Bij 97% van de hypotheken kiest de klant voor ondersteuning van een adviseur, zij het vanaf het begin van het begin of gedurende het proces.

Meer weten?
Wanneer je op een rijtje zet wat een adviseur allemaal voor je doet en waar hij voor jou financieel voordeel kan realiseren, dan verdient een adviseur zich op de lange termijn wel degelijk terug. Wil je meer weten? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs. Wij laten je graag zien wat wij precies voor jou kunnen betekenen, welke taken wij uit handen nemen en wat het jou uiteindelijk oplevert.

 

Geef je mening