Je droomhuis kopen op IJburg?

De nieuwe wijk IJburg is één van de meest populaire buurten van Amsterdam. Op het IJmeer verrijst in de komende jaren een hele nieuwe buurt. Er wordt nog volop gebouwd aan IJburg, maar deze nieuwe wijk heeft al meer dan 20.000 inwoners. Als de wijk IJburg klaar is, zijn er 18.000 woningen voor 45.000 inwoners. Er worden vele verschillende soorten huizen en appartementen gebouwd. Zit er voor jou ook je droomhuis tussen? 

Wonen op IJburg

IJburg 2 is de nieuwste uitbreiding van de wijk IJburg. De tweede fase bestaat uit de aanleg van Centrumeiland, Middeneiland, Strandeiland en Buiteneiland. Het project start met de aanleg van Centrumeiland. Het grootste deel van de woningen op Centrumeiland, 70 procent, zijn zelfbouwwoningen. Ook wordt een school, een huisartsenpost en een kinderdagverblijf gebouwd. Ook wordt het eiland de eerste energieneutrale woonwijk van Amsterdam. 

Na de zomer van 2016 worden de eerste 355 woningen op de markt gebracht, waarna begin 2018 de bouw kan beginnen. 

Wat je niet wist over wonen op IJburg

  • In 1996 heeft de gemeenteraad toestemming gegeven tot de aanleg van IJburg. De eerste woningen zijn opgeleverd in november 2002.
  • IJburg is de meest kinderrijke buurt van Amsterdam. In de Zwanebloemlaan wonen 336 kinderen, gemiddeld 1,6 kind per huishouden.
  • In de wijk IJburg is ruim 28 hectare mosselbank aanwezig.
  • De wijk IJburg bestaat uit vele eilanden. Elk eiland heeft een eigen bloknummer.

Een hypotheek voor je woning op IJburg

Wil jij ook meer meters voor minder geld? En wil je een fijne plek aan het water voor je gezin? De adviseurs van De Hypotheker staan graag voor je klaar om je te helpen bij het realiseren van jouw droomhuis op IJburg. Maak direct een afspraak met De Hypotheker Amsterdam Zuidoost of De Hypotheker ZuidAs WTC voor een persoonlijk hypotheekadvies.